به طور کلی نمای کرتین وال از دو متریال اصلی یعنی نگهدارنده و مصالح پرکننده تشکیل میشود. امروزه در این نوع نما از پروفیلهای آلومینیومی اکسترود به عنوان فریم و از شیشه، ورق کامپوزیت، فایبر سمنت برد، چوب، پلی کربنات و … به عنوان مصالح پرکننده فضای بین فریمها استفاده میشود.
نماهای کرتین وال را بر اساس داشتن و نداشتن درپوشهای خاص (اصلیترین وجه تمایز) به دو دسته عمده فیس کپ Face cap و فول فریم لس Full Frameless تقسیمبندی میکنند. نوع فیس کپ دارای این نوع درپوشهای خاص است.
لازم به ذکر است، روش اجرای کرتین وال برای هر کدام از این دو دسته، متفاوت میباشد.
سیستم درپوشدار فیس کپ (Face cap)
سیستم درپوش دار یا فیس کپ (Face cap) برای اجرای نمای شیشهای کرتین وال که خطوط آنها به صورت مشخص طراحی شده، استفاده میشود.
در این سیستم قاب آلومینیومی، دور تا دور شیشه را در بر نگرفته است بلکه شیشه مستقیما بر روی استراکچر آلومینیومی کرتین وال، یعنی لامل قرار میگیرد.
علاوه بر آن، شیشه بواسطه یک پروفیل نگهدارندهای که بر روی پایه لامل پیچ میشود، نگهداشته میشود و واژگون نمیگردد. روی این پروفیلها درپوشهای متنوعی با عرض 5 سانتیمتر و طولها و فرمهای متفاوت نصب میشود. پس از انجام این فرایند، باید نما را کاملا آببندی و هوابندی کرد.
لاستیکهای EPDM بکارگیری شده در این سیستم، شیشهها را در مناطق اتصال کاملا هوابندی و آببندی میکند.
همچنین سیستم Face cap به دو بخش نیمه درپوشدار افقی یا عمودی و درپوشدار کامل افقی و عمودی دستهبندی میشود. در سیستمهای نیمه درپوشدار فقط یکی از خطوط (عمودی یا افقی) با درپوش آلومینیومی پوشانده میشود و در جهت باقیمانده، پوشش توسط لاستیکهای درزگیری آببندی و هوابندی میشود.
سیستم بدون درپوش فول فریم لس (Full Frameless)
سیستم فول فریم لس (Full Frameless) به دلیل زیبایی، آببندی مناسب، نصب و جاگذاری آسان آنها از جمله پرکاربردترین نماهای ساختمان میباشد. به این نکته دقت داشته باشید، نمای شیشهای فریم لس با کرتین وال فریم لس متفاوت است؛
درواقع در نمای شیشهای فریم لس غیر کرتین وال، به جای پروفیل آلومینیومی از پروفیل آهنی نظیر قوطی استفاده میشود. همچنین در روش نمای کرتین وال شیشهای فول فریم لس، سطح شیشه، سطحی یک دست و صاف خواهیم بود، اما فریمهای شیشهای به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد شد.
از دیگر مزایای این نوع کرتین وال شیشهای که باعث شده کاربرد فراوانی داشته باشد میتوان به آسان بودن نگهداری و نظافت و همچنین سرعت نصب بالا به دلیل عدم استفاده از سیستم یونیتایز اشاره کرد.
در سیستم فول فریم لس (Full Frameless) از پشت شیشه قاب شده و به کمک لقمههای آلومینیومی مخصوص و متحرک، روی لامل نگه داشته میشود. بدین صورت از نمای خارجِ ساختمان تنها ژوینهایی ما بین شیشهها دیده خواهد شد.